Kamerás megfigyelő berendezések

Biztonsági kamera rendszerek

 

Kamerás rendszerek telepítése

A kamerarendszerek alapesetben vezetékesek. Csak így tartható fenn a megbízható működés a jó képminőség és ha kell a szünetmentes tápellátás. Hiszen csak a jó minőségű eszközökkel rögzített képeket tudjuk arra használni amiért kamerát telepítettünk.

Egy komlett megfigyelő rendszer az alábbi elemekből épülhet fel:

  • kamerák dom kompakt ill. rejtett kivitelben a hozzájuk tartozó átalakítókkal csatlakozókkal
  • video rögzítő egység a belső merevlemezzel amin a felvételeket tároljuk
  • tápegységek a rögzítőhöz és a kamerákhoz, esetenként szünetmentes tápegység
  • monitor akkor is ajánlott ha mobiltelefonról vagy hálózaton keresztül nézzük a képeket
  • kábelezés és az esetleges erősítők szűrők segédtápok ill.villámvédelem szükség szerint

A megbízható működés érdekében csak
Hikvision és Eurovideo
kamerarendszereket telepítünk

A kamerák felbontásáról

A kamerafelbontások megfogalmazása azt mutatja meg, hogy egy teljes kép hány kis apró részletből (pixelből) áll. Ne tévesszen meg senkit a kamerákon lévő HD felirat. Ezek koránt sem adnak olyan részletgazdag képet mint a valóban jó minőségűnek mondható un. Full HD kamerák.
A régi analóg kamerák kb 400000 képpontból álltak azaz 0.4 Megapixelesek voltak. Ennél nem nagyobb a 960H kamerák képfelbontása csak szélesebb 960 pixeles képet adtak.
A HD-nek titulált valójában Half HD kamerák képpontjai sem érik el általában az egymilliót azaz csak közel 1Megapixelesek. Csak 2x jobbak a régi analóg kamerák képénél.
Egészen nagy ugrást jelent minőségben a 2Megapixeles felbontás ami az analógok ötszöröse de elérhetők már a 3 és 5 Megapixeles kamerák is.
2Megapixel esetén kb 15-20 méterről 90 fokos látószög esetén még épen leolvasható egy rendszám amit a HD 1Megapixelről már nem mondhatunk el.

 

A kamera éjszakai képe

Az éjjeli képekhez infravörös Ledekkel világítják meg az előttük lévő teret a kamerák. Így sötétben is láthatunk valamit a megfigyelt területből. Ez a kép természetesen fekete-fehér lesz. Egy 15-20 méteres hatótávolságúnak mondott infra megvilágítás valójában csak néhány méteren belül ad értékelhető képet. Nagyobb megvilágítást csak a pl. 2,8-12 elnevezésű zoomolható kamerák infra megvilágítása ad. Vagy az új tipusú un. ExIR kamerák infravörös egysége.

 

Milyen kamerát válasszunk?

Szerintem ma már a Full HD a minimum. 2 Megapixel alatt nem fogunk elég részletgazdag képet kapni. Itt is érvényes az örök szabály. Az akciós rendszer nem véletlenül van leértékelve. A szereld magad szetteket sem ajánljuk mert szörnyen le vannak butítva.

Talán a legoptimálisabb megoldás a HDTVI vagy másnéven Turbo HD rendszer. Rohamosan fejlődő széles körben elfogadott analóg HD rendszer ami 1, 2, és már 3 Megapixeles felbontásban is tud képet rögzíteni. Emellett a régi analóg kameráink kezelése sem okoz neki problémát. Mindamellett ha elfogytak a szabad csatornák, akkor 1 vagy két IP kamerával is bővíthetjük a rögzítőn megadott csatornaszámot.

Az IP alapú rendszereket azért nem támogatjuk mindenek előtt mert bár nagy felbontású kamerák is elérhetők ezen a kategórián belül, de rendkívül magas ára , műszaki háttérigénye és a rendszerből adódó lassúsága miatt jobb választás is adódik.

A HDSDI és a HDCVI rendszerek zsákutcának bizonyultak. Ma már nenigen forgalmazzák. Az AHD kamerákat sem ajánljuk tetszetős neve ellenére sem. Vigyázni kell nehogy akciósan ilyen kamerákat vegyünk mert nem fogjuk tudni használni semmilyen más rendszerű rögzítő egységhez sem.

 

 

Távoli elérés

Kamerás rendszereink a helyszínen merevlemezen tárolják a felvételeket de alkalmasak internetkapcsolaton keresztül a távoli elérésre. Ez azt jelenti, hogy pl. az üzletünkben lévő kamera képét elérhetjük otthonról, PC-ről, a laptopunkról vagy mobiltelefonunkról is. Ezt a meglévő böngészőből, vagy külön telepített programokon keresztül DynDns vagy P2P felhő alapú eléréssel tudjuk megtenni.

 


Android - Windows - iPhone

 

Mibe kerül ez nekem?

A teljes árat egyedi árajánlat alapján tudjuk meghatározni az igények alapján de általános igazság, hogy egy kamerás megfigyelő azért nem olcsó mulatság. Gondoljunk csak arra, hogy mi kell egy teljes rendszerhez. Jó felbontású valódi HD rögzítő, egy merevlemez amiből 1 vagy 2TB-os szükségeltetik mégpedig a 0-24 órás működéshez jó minőségű szerver winchester kell. Egy monitor valamint a kamerákon kívül még különböző eszközök. Tápegység pl. 4 kamerához, ha nem kell csak néhány méterre elvezetni a kábeleket akkor is legalább 5-8 Amperes, hogy éjjel ha bekapcsol az infravörös megvilágítás akkor is elég áramunk legyen. Csatlakozók és átalakítók amik kameránként is jelentős plusz költség. Na meg persze maga a vezetékelés, pl UTP kábelen. Esetleg némi számítászechnikai kiegészítő. stb.

A szerelésen kívül igény esetén a távoli elérés felprogramozását is biztosítjuk ha az internetes elérés feltételei adottak azaz a meglévő eszközök, router, modem, stb. alkalmas erre és megvan hozzájuk minden fehasználónév ill. jelszó is.

Legfrissebb ajánlatunk: eredeti Hikvision Full HD szintű 2 Megapixeles 4 kamerás éjjellátó EXIR Ledes rendszerünk már nettó 259000 Ft-ért elérhető szereléssel együtt. A távoli elérés a megfelelő internetelérés és eszközök megléte esetén Android és iPhone telefonokon is azonnal működik.

Kérjen árajánlatot alábbi telefonszámunkon és kötelezettség nélkül megmutatjuk Önnek mit tud egy jó minőségű kamera rendszer. 0630-9427156 Katona Attila

Hasznos programok, letöltések: